Olen kasvanut Kiteellä Pohjois-Karjalassa maanviljelijäperheessä. Lapsuuteni kului maalaistalon töissä. Kotitilalla erityisesti navetta lehmineen oli minun valtakuntaani. Helsinkiin tulin 80-luvulla opiskelemaan ja siitä lähtien olen viihtynyt pääkaupungissa ja juurtunut kaupunkilaismiljööseen. Mutta karjalaisuus näkyy luonteeni avoimuudessa ja rohkeudessa tarttua toimeen. Yritykseni nimenkin Tmi Särvin olen napannut karjalaisesta sanavarastosta. 
Koulutus
Olen valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1980-luvun loppupuolella. Pääaineeni oli sosiaalietiikka. Sosiaali-, terveys- ja yritysalan työnohjaajan koulutuksen sain puolestaan Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa Vantaalla 1990-luvun puolivälissä.
Työkokemus
Olen työskennellyt vuosia sosiaalityöntekijänä sekä Helsingin kaupungilla että eri järjestöissä. Itsenäiseksi työnohjaajaksi ryhdyin 1995. Siitä lähtien olen päätoimisesti ohjannut ryhmiä ja yksittäisiä työntekijöitä ja kouluttanut työyhteisöjä. Muutosprosessien johtamiskokemusta olen hankkinut niin kunnallispolitiikassa kuin säätiöjohtajanakin. Lisäksi olen tehnyt ulkoisen arvioinnin raportteja järjestöille.
Harrastukset
Vapaa-aika varsinkin kesäisin kuluu mökilläni Somerolla. Matkusteluun pyrin myös järjestämään aikaa ja mahdollisuuksia. Lisäksi kulutan kulttuuria monipuolisesti sekä yritän pitää yllä sosiaalisia suhteita ja nauttia ystävien seurasta. Vuosien varrella olen toiminut myös monissa luottamustehtävissä kuten Helsingin kaupungin sosiaalilautakunnan puheenjohtajana.